Сергій Олександрович Конюшок — український атлет і телеведучий, президент Федерації стронгмену України.

Біографія

Сергій Конюшок народився у Києві (Україна) 17 листопада 1983 року. Завжди захоплювався спортом, в дитинстві відвідував секції карате, плавання, туризму, метання молоту та вільної боротьби.  1997 році захопився «залізним» спортом і почав тренувальну діяльність у силових видах. У1999–2001 роках брав участь у багатьох міських та національних змаганнях з пауерліфтингу. Любов до «заліза» вплинула на вибір освіти — 2001 року Конюшок вступив до Національного університету фізичного виховання і спорту України за спеціальністю «силові види спорту», який закінчив з червоним дипломом. У 2006 закінчив магістратуру того ж ВНЗ за спеціальністю «Фізіологія спорту» (червоний диплом). За час навчання у вузі двічі ставав ректорським стипендіатом і був удостоєний премії голови київської міської ради «За особливий внесок у розвиток науки». Сьогодні крім професійної спортивної кар’єри, Сергій Конюшок тренує багатьох зірок українського шоу-бізнесу, а також займається телевізійної діяльністю і науковою роботою. У 2006–2010 роках — він здобувач наукового ступеня «кандидат наук фізичного виховання і спорту» (тема дисертації — «Вплив адаптогенів на показники спортивної тренованості у важкоатлетів»). Сергій є керівником та співвласником мережі фітнес клубів «Олімп» (Львів) (http://olimp-strong.com.ua).  Веде активну громадську діяльність.

Спортивна кар’єра. Пауерліфтинг

Сергій Конюшок дебютував у відкритому чемпіонаті Києва з пауерліфтингу в грудні 1999 року, де у ваговій категорії «до 82 кг» посів 5-е місце. У жовтні 2000 року він став бронзовим призером чемпіонату України серед юнаків, а в 2001 році увійшов до складу юніорської збірної України з пауерліфтингу; через 2 роки Сергій Конюшок виконав норматив «майстер спорту» і в цей же час починає тренування в новому для себе виді спорту — силовому екстримі (програма Стронґмен). У 2005 році атлет виграв Кубок України з пауерліфтингу. Він також є неодноразовим призером чемпіонатів України. За час занять пауерліфтингом Конюшок встановив рекорд України серед юніорів у становій тязі.

Спортивна кар’єра. Стронґмен

З 2003 року Сергій Конюшок бере участь у змаганнях з силового екстриму (Стронґмен). У 2007 році Сергій Конюшок встановлює рекорд світу зі стронґмену у вправі лог-ліфт. У 2009 році Сергій Конюшок встановлює рекорд світу зі стронгмену у вправі “Фермерська прогулянка” і виграє престижний міжнародний турнір World Record Brakers. З 2009 року Сергій Конюшок співпрацює з компанією Herbalife. Також, у 2010 році, стає віце — чемпіоном турніру «Найсильніша людина України»

У 2009–2010 роках за підтримки Herbalife в Києві та Одесі було організовано 4 силових шоу за участю Конюшка, в рамках яких атлет встановив кілька рекордів, які увійшли до Книги Рекордів України. Всього богатирю належить 15 рекордів України.

У 2012 році Сергій Конюшок виграє чемпіонат світу зі стронгмену у ваговій категорії 110 кг.

У 2015 році став бронзовим призером на парному чемпіонаті Європи зі стронгмену, який проходив 26 вересня 2015 року в Мадриді, в рамках Arnold Classic. У 2016 році Сергій встановив новий національний рекорд – зрушив з місця 12 джипів на один метр. Спортсмен уточнив, що вага джипів склала 28 тон плюс пилорама, а також водії та пасажири автомобіля. Загальна вага ланцюжка становила 33 тонни 233 кілограмів.

Основні спортивні досягнення

  • 2000 бронзовий призер чемпіонату України з пауерліфтингу серед юніорів
  • 2005 переможець Кубку України з пауерліфтингу
  • 2008 бронзовий призер чемпіонату України «Богатир року»
  • 2009 бронзовий призер чемпіонату України «Богатир року»
  • 2009 переможець престижного міжнародного турніру зі стронгмену World Record Brakers
  • 2010 срібний призер турніру «Стронг Київ Ерідон»
  • 2007—2016 встановив 15 рекордів України
  • 2012 Чемпіон світу до 110 кг за версією WSF
  • 2015 призер парного чемпіонату Європи зі стронгмену

Телевізійна діяльність

Сергій Конюшок брав участь в 4-х телевізійних проектах «Ігри патріотів». Був ведучим ранкової телепередачі «Фітнес з Конюшком» на телеканалі Інтер(Україна). З лютого 2010 до вересня 2013 року був провідним теле-експертом фітнес-програми «Створи себе», що виходить на українському телеканалі «Ера» за підтримки компанії Herbalife. З 2014 року є головним продюсером та ведучим проекту «Богатирі» на каналі «2+2».

матеріал взято з https://wikipedia.org/wiki/Конюшок_Сергій_Олександрович